Drets d'autor

  • Totes les fotos són propietat d'Armand Oliva i Becerra

El cel ara

current night sky over Barcelona
Sky map by AstroViewer®
Get the HTML code for this sky map

CALENDARI LUNAR

divendres, 8 de novembre de 2013

Nebulosa del Vel i Crescent

Aquí podeu veure una part de la nebulosa del Vel a la constel.lació del Cygne. És una bellessa veure les filigranes i els dibuixos que formen aquesta nebulosa. Realment un regal pels ulls.
Es divideix en dos grans zones, la nebulosa de l'oest, la de l'est i el triangle de Pickering. Aquesta que es veu a la foto es la zona del oest.
L'altre part de la nebulosa.
Dades:
Nit del 6 al 7 de novembre de 2014
Telescopi FSQ106ED
Càmera Canon 60Da
Montura EM200
Seguiment PHDGuinding
Temps dd'exposició: 30 minuts
ISO 800
Temperatura 10º
Humitat 60%
-----------------------------------------------------------------------------------------------------
La nebulosa de la Mitja Lluna (també coneguda com Crescent nebula, NGC 6888, Caldwell 27, Sharpless 105) és una nebulosa d'emissió en la constel · lació de Cygnus, a uns 5.000 anys llum de distància. Va ser descoberta per Friedrich Wilhelm Herschel en 1792. [2] Està format pel ràpid vent estel · lar de l'estrella WR Wolf-Rayet 136 (HD 192163) xocar amb i energizando el vent es mou més lent ejectat per l'estrella quan va esdevenir un vermell gegant al voltant de 250.000 [3] per a 400.000 [cita requerida] fa anys. El resultat de la col · lisió és una petxina i dues ones de xoc, un moviment d'anada i un moviment cap a dins. L'ona de xoc cap a l'interior movent escalfa el vent estel · lar a temperatures de Raigs X que emeten.

Nova fotografia de la nebulosa Crescent obtinguda la matinada del 24 d'octubre de 2014, amb condicions atmosfèriques i de transparència bastant deficients.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Nebulosa Crescent la nit del 12 de juny de 2018 des d'Àger1 comentari:

  1. Una pasada la cantidad de estrellas que aparecen en el campo. Muy buenas tomas.

    ResponElimina