Drets d'autor

  • Totes les fotos són propietat d'Armand Oliva i Becerra

El cel ara

current night sky over Barcelona
Sky map by AstroViewer®
Get the HTML code for this sky map

CALENDARI LUNAR

dimarts, 13 de gener de 2015

Cometa C/2014 Q2 - Lovejoy

Els cometes son objectes molt comuns en l'espai interplanetari. Provenen del núvol d'Oort i del cinturó de Kuiper, es tracta de grans espais transplutonians que envolten el nostre sistema solar i que està plagat d'objectes que després de ser impulsats cap al Sol es convertiran en els cometes que veiem.Sempre hi ha cometes visibles, però de tant en tant ens visita un que de sobte creix la seva lluminositat i ens presenta cues esplèndides com la d'aquest magnífic i bonic cometa que ens visita durant aquests dies.La foto la vaig fer la nit del 12 de gener de 2015. són tres exposicions de 5 minuts cadascuna, amb un telescopi refractor de 106 mm. FSQ106ED i una Canon 60Da.Espero que us agradi.

De vegades la fotografia en negatiu d'objectes astronòmics permet veure alguns detalls que no es veuren en la fotografia en color. Aquest és el cas del cometa Lovejoy, a on s'aprecien les filigranes de la cua en aquesta foto en negatiu. Foto feta la nit de l'11 de gener.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Cometa C/2014 S2 Panstarrs. Magnitud 16.5

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada