Drets d'autor

  • Totes les fotos són propietat d'Armand Oliva i Becerra

El cel ara

current night sky over Barcelona
Sky map by AstroViewer®
Get the HTML code for this sky map

CALENDARI LUNAR

diumenge, 14 de juliol de 2013

Nova fotografia circumpolar obtinguda la nit del 3 al 4 de maig de 2016 des d`Àger.


-------------------

Una vista de la Via Làctia des d'Àger. La quantitat d'estrelles es formidable. La visió sita aquest cel realmente meravellosa. Un regal pels ulls.Cel circumpolar.
Des de la nostra latitud podem veure una sèrie de constel.lacions que mai no s'amaguen durant el transcurs de l'any, són les que giren al voltant de l'estrella central que és la Polar (Polaris) i que en aquestes fotografies es pot veure perfectament el seu moviment.
Fotografia.
És tracte de fotografies fàcils de fer, només cal una càmera que tingui l'opcio "B". Normalment totes les rèflex porten aquesta opció que permet deixar obert l'obturador tot el temps que vulguem.
Càmera: Canon 450D
Objectiu 28mm
Exposició: 60 i 40 minuts.
Lloc: Àger.
----------------------
Un parell més de fotografies circumpolars. La tonalitat blavosa es deu a un filtre que portava la càmera per filtrar llum ambient.


Un altre visió de la Via Làctia.

-----------------------------------------------------------------------------------------
El Triangle d'estiu format per les estrelles Vega alfa de la constel.lació de la Lyra, Deneb alfa del Cigne i Altair alfa de l'Àliga.


-------------------------------------------------------------------------------------------------------
DIA O NIT?. AQUESTA INTERESSANT FOTOGRAFIA LA VAIG FER FA ALGUNS ANYS DES DE CAN MASSANA A MONTSERRAT. LA VAIG FER EL 4 D'OCTUBRE DEL 2009 CAP A QUARTS DE TRES DE LA MATINADA. I EFECTIVAMENT ERA NEGRA NIT, PERÒ AMB UNA LLUNA PLENA ESPLÈNDIDA I UNS QUANTS MINUTS D'EXPOSICIÓ VA SORTIR AQUESTA FOTOGRAFIA.
ESPERO QUE US AGRADI I BON ANY 2016
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada